Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Bünyeda yangın çıkması halinde flama ve yaman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine rabıtalı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha mualla başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

üste, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele alınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu tasarmızda;

Sahaında mütehassıs ve sertifikalı menşeçılarımızın ulamaları ile her projeye münasip yangın merdiveni üretimi strüktürlabilmektedir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu gestalt güç kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belirli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının Yangın Kapısı bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Report this wiki page